Om du älskar mig kommer jag lämna dig, och om du lämnar mig kommer jag älska dig.


Syster och jag på en liten prommis tidigare idag.

Grym grym grym musik strömmar ur högtalarna. River en vacker dröm- Håkan, Dansa, fastän- Säkert, Saknade te havs- Håkan, Den Döda Vinkeln- Kent. Håkans nya album kommer vara så välkommet som det någonsin kan bli hos mig. Jag längtar så otroligt mycket. Fast egentligen ville jag mest bara säga hej. Hej!


Är ni med mig systrar, bröder, dansa för att hjärtat blöder.


Bild nummer 1 är ritad av Fanny, nummer 2 ritad av Cajsa, nummer 3 inskickad av Linda, Lisa, Linnéa och Klara och nummer fyra är ritad av duktiga Sara

Som ni kanske har märkt har jag en liten bloggtorka just nu, men som ni peppar mig med grymt fina bilder och ord på mailen så kommer det inte vara länge till. Tusen tack allehopen, ni är verkligen världsbäst! PUSS

Translate: Just wanted to thank you for reading my blog, and for sending in so nice pictures. Your'e the best!

Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig även om jag inte kommer tillbaks till dig.


världens finaste väst- monki, jacka- H&M, kängor- Din sko, pannband- bikbok.

Hej friendos! Orsaken till att uppdateringen den senaste tiden inte har varit på topp är att jag har fått tampas med lite tekniska problem (fel: mycket tekniska problem. För att hålla i gång datorn som glappade var jag tidigare idag tvungen att sitta ovanpå den med tangentbordet i knät. Haha). Men håll ut i någon vecka till, snart får jag den efterlängtade laptopen av skolan. Då ska jag äntligen få slänga ut den gråsten till dator jag använder just nu. Hallelujah!
Nu ska jag tyvärr dra mig mot bioligiboken som ligger och väntar. Hoppas ni haft en toppensöndag allesammans!


18.16Gult är en färg som inspirerar mig grymt mycket just nu. Både som accentfärg men också mer framträdande. Så det blir en trend jag kommer att haka på, utan tvekan. Eller har redan gjort, rättare sagt. Men vad som låg i min shoppingpåse när jag kom hem igår visar jag er senare.
Nu bär det i väg på filmkväll men världens bästa folk, ha en grym lördag vänner!

Update: Har fått tips om att kommentars-funktionen inte funkar på det här inlägget. Vi får hålla tummarna för att det fixar sig tills imorgon.

FRÅGESTUND, DEL 2

Förlåt guys! Mitt internet har glappat igen så det blev lite problem med uppdateringen, men nu så. Här kommer ett enormt lass med svar, enjoy!

Skulle du kunna visa i en video hur du stylar ditt hår? Man ska aldrig säga aldrig, men just nu så är det inte aktuellt eftersom att jag inte har tillgång till webbcam/kamera med filmfunktion.
Om du var ett djur vilket skulle du vara då och varför? En katt för att dom är så sjukt balla.
Har du några syskon? Hur många? En storasyster.
Vilken är din bästa sida/sidor? Åh. Såna här frågor är jobbiga. Jag är väl ofta oblyg och pratig. 
Sämsta sida/sidor? Jag är galet lat, och har lätt att få prestationsångest.
Vilken stad skulle du helst vilja besöka i hela världen? varför? Kota Kinabalu i Borneo. Där var jag familjen när jag var kring nio år och det var helt fantastiskt.
Vilka länder har du varit i? När jag var mindre så reste vi ganska mycket, jag har varit i Spanien, Grekland, Turkiet, Borneo, Malaysia, Norge och säkert fler ställen som jag inte minns.
Har du några husdjur? vad för några? Jag har världens finaste katt och två vovvar.
Vad skulle du välja om du verkligen var tvungen att välja om du skulle vara blind eller döv?Beslutsångest. Kanske döv ändå. 
Vad är det värdefullaste du äger? Mina djur. 
Vad är det mest bisarra du äger? Haha. Jag vet inte. Äger säkert en hel hög med konstiga saker som jag inte kommer på just nu.
Vilken svensk lag skulle du ändra på om du fick? Är ärligt talat inte superinsatt, men det här med monarkin tycker jag är lite överskattat.
Vilket parti skulle du rösta på om du fick? Miljöpartiet, lätt.
vilken gymnasium ska du gå på? Just nu står det mellan Midgård och Minerva.
Ser du dig själv som en självsäker person? grym blogg förresten! :D Tusen tack! Mitt självförtroende går upp och ner, precis som alla andras. Intrycket man får av mig utifrån är nog att jag har lite bättre självförtroende än jag faktiskt har.
Vad använder du för kamera när du fotar? :) En nikon D40.
hvor mange lesere har du hver dag ca? Omkring tusen.
Vad är den jobbigaste fråga du skulle kunna få här? (du får inte säga denna)  Vad vill du bli när du blir stor? Haha, här snackar vi beslutsångest.
Hur länge har du målat? Alltså jag har aldrig varit riktigt bra på det här med färger, brukar mest köra på blyerts. Det har jag väl mer eller mindre gjort sedan jag var liten.
längd å vikt? :) Jag är 178,5 cm lång, vikten är hemlig.
Hur får du dina ben så smala? Äter du överhuvudtaget godis etc, eller du tränar?
Det är så jag är byggd. Har börjat springa lite då och då, vilket faktiskt har bidragit till att dom inte är fullt lita spinkiga som dom varit förut. Och ja, jag äter som två vuxna män.
Varför är du så söt? Right back at you, Amalia!
vad saknar du mest med norrbyskär? Gemenskapen!
hur gör du sånna där bilder som rör sej?:) Jag använder mig av gratisprogrammet Photoscape.
ngt bra tips för att inte få slitet hår?:D Mig är nog inte den bästa att fråga då mina toppar är otroligt risiga. Men använd hårinpackningar och milt schampoo, och så kan jag tipsa om frizz-ease, från John Freida Collection.
Hur fixar du dit hår? Olika varje gång. Vågar/plattar det, eller på bad hair days så brukar jag köra på flätor.
vad tänker du på när du ska ut och shoppa? eller bara handlar du det som du tycker är fint? Både och. Ofta är jag lite halvpank/sparar till något så då brukar jag ha i huvudet ungefär vad jag behöver, så jag inte kommer hem med en massa onödigheter. 
what progam do you use for editing you photos? photoscape, photoshop? Both :)
hur många tallrikar (med mat) kan du bära på en gång? Är otroligt klumpig så jag skulle inte försöka mig på mer än tre.
vad gör du om tio år? Well, jag har inte en susning. Något innom film och foto skulle vara kul.
hur ser din drömpojke ut? Lockigt hår, gröna ögon, fräknar, ganska basic klädstil och gärna en gitarr över ena axeln. Haha, ganska stereotypiskt, jag vet. Men utseendet brukar inte spela någon större roll, tycker man om personen så blir den automatiskt världens finaste.
vilka är dina bästa second hand / vintage fynd? (visa gärna bild)

Inte världens bästa bild men however, jag vet inte om ni minns denna outfiten. Klänningen, som innan jag klippte av och sydde in den var en enorm långklänning, har i alla fall använts flitigt i sommar. 
är du rädd för något? Klart jag är. Höjder, inte minst.
vad önskar du dig just nu, i matriell väg? Ett objektiv med autofokus och bländare 1.4.
tror du på gud? Nja, jag tror på gud som ett begrepp för någonting som mest finns i våra hjärnor för att få oss att må bra.
sorgligaste filmen? Jag gråter sällan till filmer, men några jag faktiskt gråtit till är dagboken, pass forward och rädda willy (haha).
roligaste filmen? Torkel i knipa är en av favoriterna. Men det finns tusen andra grymma filmer också!
hur kom det sig att du började blogga? Som vissa av er kanske minns så var min blogg inte en modeblogg från början, utan en fotoblogg. Jag ville helt enkelt ha ett ställe där jag kunnde samla och visa upp mina bilder.
Vilket plagg kommer du använda mycket i höst? Varma och sköna kläder, mycket stickat och ganska mörka/toner med accentfärger som rött och senapsgult.
var får du din insperation till olika outfitts ifrån? För det mesta mina vänner och människor runtomkring mig.
vad är dina bästa secondhand tips ? Att prova allt man ser något uns av potential i. Plaggen blir ofta en helt annan sak när man har dem på sig.
Vilken färg är din riktiga hårfärg? Skulle du kunna lägga upp en gammal bild med den hårfärgen då?? mörkblond/ljusbrun/råttfärgad, något sånt. Ska se om jag hittar någon bild...

(för er som undrar så hette råttan Putte och var min älskling när jag var sju) haha, här var i alla fall både jag och mitt hår oförstört. 
Vad gör du för att hålla dig så smal?? Inte ett dugg. Det är såhär jag ser ut och that's it.
Hur mycket shoppar du för i månaden? För det mesta mellan 0-500 kronor. Men det händer förstås att jag handlar för mer också.
ur lång är du?
Har du blivit kontaktad av någon modellagentur någon gång? Japp.
Kan du inte berätta lite om hur du är som person? :) Det skulle vara jättekul, man får ju ett rätt ytligt intryck från bloggen. Det är ganska svårt att beskriva sig själv, men jag gör ett försök. Jag är en positiv och virrig person. Har väldigt svårt att hålla tider och tappar alltid bort mina nycklar. Ogillar saker som scheman och klockor. Älskar allt som är kreativt, att måla, fota, skriva och så vidare.
Vilken disney figur är du? Har funderat på denhär frågan länge, och kom fram till att innerst inne är jag nog en svampbob (jag vet att han inte är en disneyfigur, men hoppas att det går bra ändå).
Hur får du ditt hår att bli så fluffigt?! Dust it är en grymt bra produkt som jag brukar använda. Annars så har jag ganska bra lyft i håret naturligt också. 
och hur mycket pengar får du i månaden? Barnbidraget, och då och då en liten bloggpeng.
hur har du råd med så mycket kläder? Det har jag inte. Köper mycket second hand och gör det till en sport att hitta fynd på rea.
finns det dagar då du inte vet vad du ska ha på dig? Absolut.
vet att du är 14 år men är du 95 eller 96? Jag är femton och är en nittiofemma,
vad tror du är inne i höst/vinter? Sköna och enkla plagg. Stickat. Roliga utstickande detaljer.
Är du nojd med dig själv? Har slutat slösa energi på något så onödigt som att kritisera sig själv när man faktiskt kan göra allt så mycket enklare och vara nöjd istället.
Vem är ditt stilikon? Alla balla människor som vågar sticka ut!
Favoritblogg? Konstigt nog är jag väldigt dålig på att läsa bloggar. Poppar inte upp någon i huvudet just nu, men det finns oändligt många bra!
Hur klarar du at gå med speciella kläder? Säger folk på skolan, stirrar ++ nogot till/om dig? Folket på hagaskolan är relativt bra när det gäller sånt jämfört med andra högstadieskolor. Men egentligen spelar det ingen roll för mig vad andra säger, så länge jag själv är övertygad om att det är snyggt.

PUH! Hoppas att ni fått svar på alla era frågor. Nu ska jag ta tag i alla mail som ligger och väntar i inkorgen också.. vi hörs! 

ENGLISH: Try using the google translator to translate this post.


Cut off all the ropes and let me fall.


Hatten är från H&M och arméjackan är second hand. Brallorna hittade jag för en tjuga på en affär i Lögdeå i somras. Trots att dom är aningen för stora så känns dom helt rätt just nu och dessutom är dom världens skönaste.

Och till er som frågade- del två av frågestunds-svaren lägger jag upp så snart jag svarat färdigt. Det var en väldans massa frågor, men jag jobbar på det.

Alla tankar jag aldrig tänkte


(bilder tagna för ett par dagar sedan)

Tänkte mest bara säga tjing innan jag drar iväg på valvaka (och ja, jag kommer att hålla tummarna för de rödgröna och framförallt miljöpartiet). Slänger nog in en outfit imorgon eller så. Hörs!

VINNARENOch på den vinnande lotten stod det... Amalia! Grattis, du har vunnit E&E glasses snygga brillor Tärnaby skölpaddsmönster! Du kommer att bli kontaktad av E&E.

Banana pankaces
...Och det första som trillar in i min nya mail är detta! Ritad av duktiga Oriana. Precis vad jag behövde idag, ligger hemma med feber, halsont och snor så det räcker och blir över. Men helt plötsligt känns livet riktigt bra ändå.

BLOGGMAIL/KNIGHTCAT


Random bild från arkivet, hittad på knightcat om jag minns rätt.

Hej guys! Jag har äntligen fått tummen ur och skapat en bloggmail. Så nu kan ni alltså kontakta mig via ebbasfoton.blogg@hotmail.com.

Translate: Hi guys! I've finally created a mail you can contact me on, ebbasfoton.blogg@hotmail.com.

PS. Nu är det sista chansen att delta i tävlingen! Fredag är sista dagen, och någon gång i helgen publiceras vinnaren.


Två katter i skydd ifrån regnet nånstans.


Från i helgen. Klänning och hatt -H&M, Tee - monki, brillor - E&E, skärp och kängor - 2hand.

Vi två är saknade te havs, vi tar oss upp en vacker dag.Hej folk! Jag har fullt upp som vanligt men jag tänkte i alla fall ge er en sneakpeak på en outfit jag lägger in så snart jag har tid. Sysselsättningen idag var att återförenas med min underbara teatergrupp för att ha terminens första teaterlektion, och imorgon kommer jag och Diana dra på ett möte innan vi resten av kvällen kommer hänga på centralen. Det kommer äga världen. Ikväll ska jag försöka ta mig i säng i tid, så vi får höras sen. PÖSS

Where all the colours bleed into one.Random bilder från i fredags då världens bästa konfa-familj samlades igen.

Hej friendos! Idag är jag tröttare än tröttast och ska ägna dagen åt städning, läxor och andra spännande saker. Eftersom trettiodagarsversionen av photoshop jag levt på sedan min dator krashade tar slut imorgon så är det nog dags att börja jakten på något snarlikt program att ersätta det med också (alla tips och förslag är väldigt välkomna). Well, vi får se hur det går. I övrigt önskar jag er en fin söndag!

RÖDLUVANHej vänner! Jag har börjat märka av den dåliga kombon med skola+blogg. När det blir att prioritera så väger tyvärr skolan tyngst, och därav uppdateringen. However, vad jag egentligen ville med det här inlägget var att visa er en favoritjacka som det blivit dags att plocka fram igen. När det bara blir mörkare och kallare så känns det bra att lysa upp med något fint och färgglatt. 

Update: Jackan inhandlades på monki förra hösten.


TÄVLINGSDAGSHej vänner, nu drar vi igång en tävling igen! Denna gången i sammarbete med E&E glasses.
Att delta är enkelt, det enda du behöver göra är att 1. Joina dem på facebook (sök E&E glasses), 2. kika runt på deras hemsida och skriv namnet på de brillor du tycker bäst om i en kommentar här nedan.
Vinnaren utses genom lottning, och du som har en blogg kan dubbla dina chanser att vinna genom att blogga om tävlingen, då skickar du även med länken till inlägget i kommentaren. Frågor på det? Nu kör vi!

A Little Less Conversation


Chinos (som antagligen blivit för tajta för att kallas chinos egentligen, men jag diggar dom ändå) - gina tricot, hatt- h&m, örhänge- syrrans, brillor- E&E och kofta- gina tricot.

Hej friendos! Anledningen till att uppdateringen glappat lite är för att jag har spenderat min grymt sköna helg på Örsten, utan internetuppkoppling. Sitta vid havet, äta sommarens sista grillmat, sköna promenader, värma sig vid kaminen osv. är helt klart den bästa medicinen mot den förtids-skoltrötthet som slagit till i dom flesta av oss. However, i veckan kommer upptaderingen rulla på som vanligt. Hörs då!

*Hej guys. Minns ni plåtningen jag snackade om här? Igår släpptes bilderna på E&E glasses hemsida. Vad jag plåtades för var alltså deras senaste kollektion. Vill ni kolla in deras grymma bågar eller se mer av bilderna så kan ni klicka här.

RSS 2.0