Favorit i repris

Hola! Idag blir det favorit i repris. Och tydligen ska det bli ännu varmare? Har svårt att tänka mig att det verkligen kan vara så varmt! Men om det trots allt blir så så är ju stranden den bästa stället att befinna sig på, eller hur? Och idag ska kameran få följa med också, så ni kommer antagligen få se ett par bilder senare ikväll :)

Tänkte visa er de köp som jag har gjort under veckan:


Linnet (98kr) är ett av HMs "Fashion against aids"- plagg. Så när jag köpte det gav jag samtidigt 25 kronor till välgörenhet :D
Skjortan hittade jag på HMs rea-ställ och den kostade (omkring) 79 kr.

Nu: frukost. Tjingtjing!

I found a pair of broken glasses and finally I can see clearly


(foto:jag)

Oh boy, nu är sommaren inte bara på G längre. Sommaren här på riktigt.
I dag, i den 26 gradiga hettan, så blev det till att ta årets första dopp, och sedan spenderade jag, Ebba, Michelle, Felicia och Anna resten av dagen på stranden. Så härligt har jag inte haft det på länge! Doften av solkräm, solen och ljuden av vattnet får verkligen igång sommarkänslorna.

Vad tycker ni?



Efter att ha fått ett par uppmaningar att skaffa ryggsäck så har jag faktiskt skaffat det. Jag lade ett lite oseriöst bud på en på tradera och vann budgivningen! Så nu är jag alltså en ryggsäck rikare. Men så när jag ser att jag vunnit så blir jag plötsligt lite osäker. Vad tycker ni om den?

Baby you're foul in clear conditions but you're handsome in the fog


Foto:jag (Örsten någon dimmig dag i helgen)

It takes a fool to remain sane

Hallå! Sorry för den dåliga uppdateringen, men till mitt försvar så måste jag säga att mina två (förmodligen ADHD-störda) hundar väckte mig klockan fem på morgonen genom att yla och skälla. Resten av tiden då jag egentligen skulle sova gick till att trösta, mata och gå ut med dem. Så ni kanske kan gissa vem som har varit grymt trött idag?
För er som inte redan vet det så kan jag berätta att mina föräldrar har rest till stockholm över veckan så jag och min syster blir ensam med katten och hundarna, och nu är det så att vi har gjort en deal, jag tar hand om djuren och hon tar hand om maten, disken och städningen. Jag som var så nöjd i början och trodde att jag hade gjort en bra deal och skulle få en slapp vecka får nu ångra mig. Att stiga upp 5 varje morgon kommer inte bli vad jag kallar slappt.


Foto:jag (Det var meningen att jag skulle visa er ett par bilder från kulturnatta i lördags men SJÄLVKLART råkar mamma få med sig min mobil, som bilderna fanns på, i sin väska till Stockholm. Så ni får en (oredigerad) vårbild sen i torsdags istället)

Okej, nu ska jag se på reprisen av Henrik Schyffert - The 90's - ett försvarstal, jag har hört att han var jättekul i lördags så jag blev lite nyfiken. Var det någon av er som såg det? Vad tyckte ni?

Dressed for success

Okej, och här kommer det utlovade resultatet från shoppingturen i fredags:



Bild 1: Jag vet att det är dumt att visa upp skolavslutningsklänningen innan det är dax att bära den men jag kunde bara inte låta bli! Är den inte superfin? Jag hittade den på 1922 (modehuset i Lögdeå) för 249 kr (ord pris 500). Skorna kommer från nordmalings skor (vita converse-kopior med en liten rosa rand) och kostade 55 kr (ord priset har jag ingen aning om vad det var).

Bild 2: Linne från 1922, kostade 79kr (ord pris 159), avklippta jeans med en del fransar i kanten som inte riktigt syns på bilden. Converse-kopiorna.

Sådärja. Ha det! :)


Sommarens första smak


Ett par bilder från dagarna på örsten (och i mitten dom utlovade solnedgångsbilderna).

Mina första helgdagar spenderades på stranden i den nya bikinin (designad av Matthew Williamson som någon av er kommenterade i inlägget här under) och kameran har också fått vara med på ett hörn som ni ser.
Igår blev det även en liten shoppingtur på jakt efter en avslutningsklänning, men resultatet får ni se senare. Tjingtjing!

Pssst, rösta gärna på mig här :)

GRATTIS TILL MIG!

14 år idag då. Grattis till mig! Har redan fått en del av presenterna men det mesta återstår. Jag lovar att visa er senare! :D
Det här är i alla fall en liten födelsedagspresent som jag köpte till mig själv tidigare idag:


149 kr/del på H&M. (Det är sjukt sönt att äntligen ha hittat en modell som passar mig!)

Nu blir det middag och efter det stugan, jag är tillbaka på lördag men det kan hända att jag får igång den bärbara datorn som finns där borta, och i så fall får ni ett inlägg redan då. Ha det bra nu!

Jag var ingen, du var aprillhimlen

Tjena! Har nyss varit ute på en liten fotorunda med syrran och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet! 

 
(tröja plus armband från H&M som flyttade in i min garderob under förra veckan)


(det blev en ny profilbild också, och nej, jag har faktiskt inte redigerat den blåa färgen i ögat, konstigt nog)

Och sedan fyller jag fjorton imorgon, hjälp vad fort det går! Men jag har på sätt och vis redan sett mig själv som fjorton ända sedan Felicia, Ebba och Anna fyllde så varför inte vara lite mer positiv? Jag kommer ha så grymt mycket kul som fjortonåring!
Ha det!

Time to pretend

Hejhej! Teatern igår gick superbra, speciellt första gången, men klant som jag är så hade jag på mig mina nya armband och det första gick sönder på scenen när jag kom inspringande (lite för hysterisk antagligen) och det andra rök då jag satt vid kajen och kastade sten i älven (ni kan väl räkna ut vad som hände antar jag). 
Och nyss kom jag hem efter att ha hängt med syrran till stallet, otroligt mysigt, självklart passade jag på att fota lite också. (solnedgångs-bilderna kommer imorgon)




foto:jag

Ciao!


I don't care if I lose my mind

Tjena! Har varit i stugan över natten, det blev mest att plugga manus och svenska barfota bakom en vasstuva på stranden. Solnedgången var som vanligt sjukt fin så ett par bilder på den ska ni väl också få se senare.


Stranden med den här låten i lurarna- blir det härligare än så?



Nu börjar det bli dax att göra sig redo för the big show ikväll, gud ja, det pirrar. Men kul ska det bli!

And I think to myself, what a wonderful world

Nu har de flesta björkarna i umeå plötsligt fått små blad på grenarna, värsta förvandlingen måste ha skett inatt, för när jag hoppade av bussen imorse var det plötsligt vår på riktigt, och sommaren är verkligen nära. Så det tröstar faktiskt lite mot det faktum att jag just nu antagligen skulle ha njutit av en buffemiddag på Mallorca om resan inte hade blivit inställd, för vem vill missa våren? Hade väl inte varit så kul.


En vårbild tagen för ett par halvtimmar sedan.

Ha det!

nittonhundranittionio

Klicka på på mini-versionen av mig för att höra världens skönaste sommarlåt.

(foto: pappa eller mamma antar jag)
Ta mig tillbaka!

Umeå. Mer gå mot rött.




(mobilbilder)
Haha. Så här såg det ut på vägen til skolan, tyckte det var kul.

Jag har slitit ut så många skor i en stad där ingen längre bor



Hejhej. Genrepet igår gick faktiskt ganska bra, men det visade sig att ingen kom och tittade på oss förutom Michelle som jag drog med mig, haha. Så jag hade varit nervös i onödan.
Och idag så har jag påbörjat ett litet projekt, köpte en vanlig t-shirt på stadium (3 för 99) och har planerat att klippa och slita lite i den. Hittills har jag bara gjort en del, armar är avklippta urringnigen sliten, i morgon så blir det nog något hål i ryggen tror jag, vi får se. Jag kommer självklart lägga upp bilder efter att jag har gått lös lite mera på den. 
Och nu är det dax för gitarr, ses!

Inköp

Jag har spenderat min söndag på strömpilen vilket resulterade i detta fina linne. 129 kronor på hm, olikt mig att inte köpa något på rean eller något lite billigare men jag blev kär.


Framifrån.


Och den snygga ryggen (ni får tänka bort rosetten).

Jag är jättenöjd, det kommer sitta fint till mina shorts i sommar.
Imorgon blir det genrep med teatern (och en runda på stan igen), från halv fem till nio, men man undrar ju om någon i publiken kommer orka stanna så länge, haha, ni får i alla fall hålla tummarna för oss nu! Ha det :)


Fujifilm finepix s1000fd

Jag tänkte tillägna det här inlägget till min kamera och ge er några svar på alla frågor jag fått om den.
Till att börja med, så fotar jag med min Fujifilm Finepix s1000fd som jag fick i julklapp förra året (innan dess så fotade jag med mammas digetalkamera) Det är en superbra kompakt-kamera och jag antar att man inte kommer så mycket närmare system än så utan att verkligen ha en. Den har i alla fall 10 megapixlar, 12 ggr zoom, både macro och supermacro och en massa specialinställningar. Jag har långt ifrån lärt mig hela kameran än, även om jag har haft den i nästan ett halvår och läst igenom hela bruksanvisningan minst fem gånger (har lite problem med det då den inte är på svenska). Om den har några nackdelar så skulle det vara att den har en tendens att göra vissa saker svartvita när halva bilden är i skugga och halva i ljus, men egentligen är det inget som jag har märkt av sådär jättemycket. Men den är snygg, lätt (till skillnad från system) och billig, så jag kan säga att jag verkligen skulle rekomendera den till alla lite seriösare hobbyfotografer. 


Skönheten själv.
Hoppas att ni har fått svar på några av  era frågor nu!

(Haha, jag insåg just att jag måste vara den enda fotobloggaren som inte äger någon systemkamera ;) ) Hadet!


När grisar kan flyga.

Gissa vad jag pyssalde med igår? Att installera photoshop. Det tog ett tag men jag lyckades till slut så nu kan jag äntligen redigera mina bilder som jag vill igen (hallelujah!).  Så i morse bestämde jag mig för att ta tillfället i akt innan det börjar lagga igen och göra något jag tänkt ett tag, nämligen att bygga en ministudio. Så jag krafsade ihop lakan, örngott, lampor, stora pappersark plexiglas och ett kamerastativ (jag  fotar nästan aldrig med stativ annars men för det här så var det perfekt) Resultatet blev helt okej, det syns på bilderna att jag inte fick till belysningen riktigt rätt men jag är nöjd ändå. Och så här såg då själva studion ut:



Och resultatet:

(foto:jag, bild 1, En liten porslinsgris med vingar som vi har haft sedan jag var liten, har alltid tyckt att den var söt, bild 2, ett halsband som jag bar halva sexan i sträck, bild 3, ett örhänge i form av en dragkedja, häftigt, va? Det är min syrras, eller egentligen hennes kompis, men jag lånade det lite, bild 4, en liten gummifisk som jag också varit i mitt våld sedan jag var liten.
Flyg-effekten på fisken och grisen har jag fått genom att ha ett mellanrum (ungefär 5 cm) mellan plexiglasskivan och det vita arket där under)

Men efter den här erfarenheten så måste jag säga att fota utomhus nog är mer min grej. Nu har jag en massa städning att göra, tjingtjing!

18.45

(foto:jag)

Jag satt och kollade i andra fotobloggar på vårbilder när jag fick en himla lust att fota. Dom fuskisarna som bor längre ner i sverige hade redan börjat fota fina blommor, men här har det ju knappt kommit upp någon än så jag fick klara mig på vad som fanns här i trädgården. Så en liten fotorunda blev det i alla fall. Men sedan fick jag ju problem när jag ville redigera bilderna nu när photoshop har börjat lagga, men tack vare Emma så kände jag till den här sidan (som jag kan tipsa alla photoshop-lösa där ute om) så det löste sig.
Och resultatet blev inte helt fel ändå, eller vad säger ni?
Ha en bra fredagskväll nu everybody! :D

Shopping for labels, shopping for love



Tjena! Tänkte försöka bli bättre på att skriva om kläder, det är ju trots allt det tredje av mina största intressen (foto, att rita och mode), så därför har jag lagt till en ny kategori för kläder.
Kavajen som ni ser på bilden köpte i morse då jag var på stan med Ebba, Frida, Jennifer, Michelle och Anna. Jag hittade den på hm och då jag har letat efter en snygg kavaj ett bra tag nu och den hade kostat 300 och nu kostade 98 så tyckte jag att det var ett fynd. De av mina läsare som är hagabarn kommer antagligen att få se mig i denna i skolan imorrn.
Ha det! :)


Reach for the stars so if you fall you land on a cloud

Hola! Tänkte visa er ett par av bilderna från helgen på örsten:


Det blev a lot of såna här för min del kan jag säga, galet gott!


Och sen blev det en premiärtur i kanoten för i år, riktigt strömt men sjukt häligt!


Och det var äntligen tillräckligt varmt för att kunna lämna skorna på stranden och promenera barfota i sanden. Härligt!


Darlingen.


Har jag glömt att säga att det var härligt?


härligt, härligt, härligt.....

Jo, jag antar att jag inte behöver säga att jag har haft det bra. Haha.
Och snart är det den stora dagen för teatergruppen, genrepet är på måndag 16.30 (själva föreställningen är nästa söndag), dom som vill får ju komma och kolla :) Det är ganska nervöst då man inte kan sina repliker kan jag säga, men det blir bra med publik så jag får skärpa mej lite. Tur att det är meningen att det ska vara en komedi så att man slipper vara helt seriös även om man ska hota en massa människor med pistol. Haha.  
Ha det bra och glöm inte att rösta på mig här nu :D

I'm like a bird



foto: jag

Oh. Sitter här med hårda fingrar som bara värker efter allt gittarspelande. Väldigt kul men ska man träna på Californication med Red Hot Chili Peppers i över två timmar i sträck så blir det ju jobbigt. Och som ni kanske kan räkna ut så är dagens bilder två av dom jag tog på örsten i helgen.
Ha det fint!

Bidra du med!

Det här är någonting som jag tycker att varje bloggare borde göra. Uppdrag barn har nu en kampanj där vattenfall skänker 20 kronor till välgörenhet för varje bloggare som skriver och länkar till deras sida i ett inlägg. Det är superenkenlt och dessutom helt gratis så jag tycker verkligen att alla borde göra det.
Klicka på bilden för att vara med och bidra du med.


Yesyesyes!

Yes! Jag såg nyss att annies fotoblogg hade kommenterat mitt förra inlägg, och gissa vad? Jag kom till final med mitt bidrag i tävlingen jag ställde upp i för ett tag sen :D Skulle vara så sjukt kul att vinna! Så jag är grymt tacksam för varenda röst jag får av er läsare! :D
Klicka här för att komma till tävlingssidan där ni röstar :D
(http://anniesfotografier.blogg.se/2009/may/sju-finalister.html)
 Ha det! :D

My life would suck without you

Tjena, jag har spenderat min valborg hemma med Ebba, Michelle och Anna (Fuskisen Felicia har dragit till frankrike :( ) och resten av helgen har jag befunnit mig i stugan. Tänkte hur som helst visa er den första delen av min helg i bilder (stug-delen kommer sen)


Galet gott!


Haha. Låt mig presentera Anna The Rocker! (och tjejen har en blogg, www.solenlyser.blogg.se läs den!)

"
"da möb, vi rockar fett, dom grymmaste och coolaste ni någosin sett!"








härligt!





Hahah.

Nej nu ska jag försöka att äntligen läsa ut fjärde boken av twilight, gud, dom böckerna är som en drog!
Ses!

RSS 2.0