VINTAGE CROCKER JEANS


Halsband-bikbok, Kepa-lindex, skor-ellos.se, brillor-E&E glasses, resten 2hand.

Körde på en ganska simpel outfit i söndags. Jag har en liten crush på mina lite retro b-friend-crocker-jeans som jag hittade på myrorna, känns lite kul att byta bort stuprören för en gångs skull. Ikväll är jag dödstrött och kommer landa i soffan om 3.. 2.. 1... vi hörs guys! 

Wanna bet?


Glasögon från E&E, www.eoe-glasses.com.

Hey vänner! En ny outfit är på G, men datan krånglar lite. Ska vi säga senare ikväll/någon gång imorgon?

SVAR #1

hur gammal är du? Jag är femton (född 95). 
kan du slicka dig på armbågen? Nej. (Haha, trots att jag läst att det är fysiskt omöjligt så måste jag ändå testa varje gång jag får den här frågan)
Vilken hårfärg färgar du ditt hår med? Kör på olika varje gång. Senast tonade jag håret med Wellas "Color Touch", nyans 6/4.
Tror du på kärleken? Ja, fast jag tycker att den har hållt sig undan ett bra tag nu.
Du har så otroligt vackert hår. Gör du något med det eller är det så fint naturligt? Naturligt är det typ råttfärgat och rakt så ja, jag har blekt, tonat och färgat håret och lockar det nästan dagligen.
Vad gör dig lycklig? Mat.
Får du ditt barnbidrag/månadspeng/veckopeng? :) Jag får barnbidraget.
hur skulle du beskriva dig själv? Glad, pratig och glömsk.
Vilken skola går du på? Hagaskolan i Umeå.
har du haft någon pojkvän och har du nån gång varit riktigt kär? Jag har haft en pojkvän men ärligt talat tror jag inte att jag har varit riktigt kär.
vilken är din favorit klädbutik? Alla typer av secondhandbutiker!
ska du vara med i tävlingen på kenzas blogg om att hitta Sveriges nästa toppmodell http://kenzas.se/2010/08/24/elite-model-look/#comments ? Det är är första gången jag hört talas om tävlingen men ska definitivt ta en titt.
vilket program vill du gå på gymnasiet? Alla typ. Har en grym beslutsångest!
Hur gör du dina "rörliga" bilder eller va man ska säga:] Jag använder mig av gratisprogrammet Photoscape.
Hur redigerar du dina bilder? (vilket program, ljus +++) Brukar mest prova olika saker i Photoscape tills jag är nöjd.
Vill du bli modell? Jovars.
Hur tar du hand om din hy? Tvättar+smörjer in ansiktet morgon och kväll. Kan tipsa om en ansiktstvätt som jag tycker är grym, MD formulations facial cleanser.
Hur lange sover du i veckdagorna? Du har inte posor/morka ringar under ögonen! Brukar ställa larmet på 06.15, snooza till 06.40 eller försova mig till någon gång efter sju. Och jodå, en sådan morgon finns det väl ingen som inte har ögonpåsar.
Hur sminkar du dig? Vilka produkt ++ Läs om det här.
Beretta om din longboard! En fin grej som jag använt alldeles för lite i sommar. Grymt bra komplement till cykel (litet minus är ju att man måste släpa omkring på den hela tiden om man tex. åker till stan. Men ett plus är att den går att använda som pall också, hahah) Inhandlades på stale för 2000pix.
Har läst på tidligare innlagg at du är ganske lång. Hur 'klarar' du att änvanda hoga klackar? Är ganska lång själv, men det känns ut som alla stirrar på mig.. Om du forstår? haha Jag tycker att en av de snyggaste grejerna som finns är en lång tjej som vågar gå i klackar, dock har jag det sällan själv till vardags.
Vad diggar du mest och minst med dig och hur du ser ut? Min längd och min längd.
hade en hel bunt med frågor! men tyvärr verkar alla nästan vara ställda, men skulle inte du kunna berätta om everyday minerals eller vad det nu stod i ditt sminkinlägg... de verkade jättebra men är väldigt skeptisk till att köpa via internet.. :) För mig fungerar det jättebra med everyday minerals. Det är billigt och leveranstiden är kort.
Ditt basta 'beauty'-tips? Må bra!
Vad tankar du når du är ute och skal händla klader? Haha. Olika från gång till gång.
Vem är din forbild? Vet inte. Mamma kanske.
Din hårrutin? Jag är pinsamt dålig på att ta hand om mitt hår. Har 3 permanenta tovor/dreads i nacken som är omöjliga att reda ut, haha.
Hur går det bra för dig i skolan? Gillar du gym? Ja och ja :)
Hur tänkar du når du skal klä på dig om morgonen? För det mesta är jag för trött för att använda hjärnan alltför mycket.
Favoritt sport? Jag har bara gått i en enda sport i hela mitt liv, så jag måste väl säga basket.
Spelar du instrument? Det händer att jag umgås med min gitarr.
Gillar du B&J? Vem gör det inte?
Aldrig få fotoa igen, eller alltid gå i mjukiskläder? Måste nog välja mjukiskläderna.
Gillar dine 'posar'! Någon tips til att bli lika fotogen? Inspireras av bilder du gillar!
Var får du inspiration till dina outfits? Tidningar, mina vänner och folk runtomkring mig.
 Handlar du mycket i secondhand affärer, och i så fall vilken är din favorit? Som umebo har jag inte så mycket att välja på, så jag säger väl myrorna.
är det mest du själv eller din mamma som tar korten på dig? Nuförtiden är det för det mesta mamma (Tack för att du står ut!).
har din mamma också ett intresse av fotografi? Haha, jag tror banne mig att jag fått in henne på det spåret nu när hon tar outfitbilder så ofta.
brukar det bli några skillnader på korten du tar på dig själv med stativ mot de din mamma tar? jag tänkte om du har svårare att få med hela kroppen eller så! Det går ju helt klart fortare när mamma tar, och det är lättare att ändra småsaker och så.
jag är så imponerad av dig, du är så söt + snygg + häftig. brukar inte läsa modebloggar i allmänhet men asså tycker din blogg e helt cool Tusen tack!!
Favoritband? Kent.
Varu på någon festival i sommar? Tyvärr blev det mest små umefestivaler såsom sommaren i city och nu senast sunset park.
Din sexuella läggning? Jag gillar killar.
Stockholm eller Göteborg? Även fast jag aldrig varit där svarar jag nog Gbg.
Gå på en Miley Cyrus-konsert eller en Justin Bieber? Haha, om jag får bjuda med mig ebba så säger jag Justin Bieber.
Har du Lastfm? haha, eftersom att jag inte har någon aning om vad det är för något så antar jag att jag inte har det. 


PUH! Det är galet vad många frågor ni hade! Resten tror jag vi får ta någon gång i veckan. Hörs!

And I can't get a life if my heart's not in it.


Amanda by me.

Med en fet middag i magen sitter jag och laddar upp inför kvällens äventyr med låtar såsom denna. Planen är att hänga på sunset park ett tag med grymma folk och senare dra hem och se film med tjejerna. Ska försöka svara på frågestunden till någon gång imorgon också. Tills dess- ha det gött guapas!!

Going on and on and on and on...


(foto: amanda) Jackan är köpt på bikbok, halsduken lånad av syrran och kepan från lindex.

Har försökt göra ett inlägg sedan igår eftermiddag men inte lyckats förns nu, internetuppkopplingen till den gråa stenklump som jag just nu använder som dator glappar. Vilket förutom att det är galet irriterande gör att bloggningen framöver kanske inte kommer vara den bästa, vi får helt enkelt hålla tummarna för att de laptops som skolan har lovat ut kommer snart.
Hur som helst tänkte jag mest visa min nya jacka. Älskar den redan, men planerar att pimpa den med tygmärken såsom detta. Kommer bli grymt! I övrigt så kan jag bara önska er en skön fredagskväll så återkommer jag nästa gång jag lyckats banka liv i min dator. Hörs!

FRÅGESTUND



Eftersom att frågorna verkligen har rasat in den senaste tiden så tycker jag att vi kör på en liten frågestund. Antar att ni vet hur det går till, ni ställer de knäppa/seriösa/udda/vanliga osv. frågor ni har i en kommentar och jag svarar i ett nytt inlägg så snart jag kan, OK? Kör hårt vänner!

And I'm off to school.


Lookbook. Skjortan är ifrån carlings, skorna från ellos och resten second hand (önskar förresten att mitt hår såg lika rött ut i verkligheten som det av någon anledning gör på bilderna!).

Att börja skolan idag kändes faktiskt helt okej, nu när man möter alla människor igen inser man att man faktiskt saknat dem. Mycket.

H&M magazine


Från senaste numret av H&M magazine. Älskar ljuset, omgivningarna, lager på lager-känslan. Tummen upp!

Imorgon ringer alarmet halv sju och jag drar iväg till skolan. Känns konstigt. Men jag är ändå glad över hur händelserik sommaren varit, och trots att det såhär i efterhand känns som att någon hållt inne en spola frammåt-knapp de senaste 10 veckorna så är jag ändå grymt nöjd med allt jag lärt mig, vad jag upplevt och framförallt de nya människorna jag mött. Med det i backspegeln kan hösten ändå inte bli så illa. 

THIS IS NOT ME/DET HÄR ÄR INTE JAG



Amanda berättade precis om "min" profil på chictopia.com, vilket är en hemsida jag aldrig hört talas om. När jag klickar mig in på länken hon skickat så får jag en chock. Någon har kopierat mina bilder från lookbook och bloggen (deltar till och med i tävlingar med dem!) och berättar glatt om mina tankar och åsikter och hur jag gör mitt liv "juicy" (tillåt mig skratta). Det här är sjukligt obehagligt och jag har skickat ett mail till sidans ägare och bett dem radera använaden. Jag hoppas att ingen av er blivit lurade av den här personen.

Translate:
I just found out that someone is copying my pictures and pretending to be me at chictopia.com. This is not me! I've mailed the owners of chictopia and they will delete "my" user.

 

Blog awards på bikbok i Umeå.



Jag laddade just upp bilderna från eventet på bikbok. Vart inga riktigt bra bilder men vill ni se bättre kan ni kika in på veckorevyns sida.
Kvällen var i alla fall lyckad! Blondinbella var supertrevlig och waynes muffins grymt goda. Vart tvungen att gå hem ganska tidigt, 200 piffade tjejer var nästan för mycket för umeås lilla bikbok. Värmen och trängseln blev för mycket för min syster som hakat på trots att hon var sjuk, så vi gick hem. På vägen ut så köpte jag ett halsband och har fått höra i efterhand att jag trängde mig i kön, förlåt vänner! Jag vet hur dålig stil det är. Det var så otroligt mycket människor att kön var svår att se, nästa gång får ni gärna tillrättavisa mig! (vet inte om ni märkte det, men sen kom min syster och upplyste mig om att jag stod fel, så jag ställde mig längst bak. Haha, nu känns det här ganska uppklarat.) 
Fick veta i efterhand att jag vunnit ett presentkort på 500 kronor i lotteriet dom hade, inte illa. 
Så kvällen, även om den blev kort för min del, får helt klart tummen upp! 

GAGAN


Foto: Amanda (skjortan är gammal som gatan och linnet är från H&M)

Hej! Jag slänger in en supersnabb dagens innan jag drar iväg på filmkväll med fina människor. Har haft fullt upp senaste tiden men jag lovar att lägga upp bilder från blogawardsturnéns stopp i umeå så fort jag kan. Tills dess: ha en bäst fredagskväll!

Dom säger att dom bästa är tagna men dom ljuger, dom ljuger för vi finns ju kvar.


Random bilder tagna av mig.

Idag är ännu en sådan skön dag hemma som det nästan blivit för många av i veckan, då många av mina vänner är bortresta. Längtar efter att hitta på något spontant otippat och lite galet men det känns i luften att schemalagda dagar och ton av skolböcker väntar. Imorgon kväll så drar jag i alla fall iväg på veckorevyns blogg-event på bikbok i Umeå. Någon annan som ska dit?

Dom kan kalla oss fula, men aldrig för grå.



Dessa fick följa med mig hem idag, lite ridsko-inspererade (och i verkligheten lite svartare). Köpta på bianco och med hela 600 kronor på prislappen sved det lite i plånboken. Även om det är olikt mig så känns det ändå som en bra investering. Jag är i alla fall helkär och dom funkar verkligen med allt, men jag räknar ändå med lite delade åsikter.

(Jag har börjat digga att ha flätor)



Rubbet är från monki. För att se hela looken, klicka här.

Hej friends! Nu är jag hemma igen. Idag hade jag mest tänkt vara duktig och ta itu med alla mina to-dos, inte så spännande med andra ord. Vi hörs när jag har något intressantare att berätta om! PÖSS

2HOME



Ja, ni ville ju se ur det ser ut här i sommarstugan på örsten. Mitt andra hem nu på sommarlovet. Jag blir råförälskad i gamla hus! Alla söta detaljer, den blommiga tapeten... och att stugan ligger hundra meter från världens finaste strand gör inte saken värre. 

Drag and drop it, zip - unzip it

Såhär kan jag se ut när jag knallar omkring här på vackra örsten. Som en äkta liten skogsmulle.


Sommarn snurrar fort när vi bara snöar bort.



Jag tänkte visa en klänning jag fått av en engelsk webshop som jag har ett litet samarbete med, Pretty Sunday. Även om jag inte brukar vara ett fan av tajta kläder och klänningar så diggar jag den här. Skorna är från Gojane.

Imorgon bitti reser jag till stugan igen, och stannar där tills på söndag. Har jag tur lyckas jag med att slänga in en liten update medan jag är där borta också. Ha det bra finisar!

X4


Igårkväll efter plåtningen.

Hej vänner, jag har inte glömt bort er! Saken är den att jag haft galet fullt upp hela tiden de senaste dagarna. Försöka hinna umgås med vännerna jag inte sett på två veckor, packa upp, besök på sjukhuset och filmkväll har inte lämnat mycket tid till bloggningen, och dessutom gick hela gårdagen åt för en plåtning. Är inte säker på hur mycket jag får avslöja, men resultatet kommer bli grymt!
En liten outfit kommer nog trilla in här på bloggen lite senare idag/imorgon också. Ha det bäst tills dess guys, tjing!

KONFA 2010 -Lots of faun

Jag saknar att sitta på klipporna, glittret som aldrig riktigt gick att tvätta bort, den alldeles för svaga saften, alla knäppa diskussioner, apups ukulele, att använda golvet mer än stolar, andakterna om kvällarna, att spontant kunna krama personen som råkar stå brevid och all bra och mindre bra humor. Jag saknar allihopa.


Ikväll har jag på mig min fina hatt.

Det är med blandade känslor jag kommer hem igen. Ni anar inte hur mycket det tog emot att lämna norrbyskär och alla underbara och älskade människor jag träffat där borta. Men å andra sidan har jag saknat min säng, mjölk, hundarna och vänner/familj också. Och så har jag ju saknat er såklart!
Visar massor av bilder och berättar om mitt beslut att döpa och konfirmera mig så fort jag har fått ordning på saker och ting här hemma. PUSS!


RSS 2.0