Söndagstrött



Hej guapas. Idag har jag mest rullat runt i lägenheten och försökt få något gjort. Ärligt talat går det sådär. Ett par mattetal räknade, svenskaintervun halvgjord och rummet halvstädat. Den gamla vanliga söndags-tröttheten slår till igen. Att ladda upp inför en ny vecka helt enkelt. Och jag gillar det. Att glömma alla måsten för en stund.
Har ni det bra där ute?


Det räcker med en gnista, ett bloss. Dom skulle vilja vara som oss.


Ni hittar dom här.

Precis som Lowe funderar jag på att slå till på dessa boots. Själv är jag helsåld på idén med vita kängor och som ni kanske redan vet insnöad på docs. Dessutom är priset, ynka 300 (med frakt) spänn, ett megaplus. Enda lilla haken är att jag måste beställa hem dom från USA och översätta 39 till deras storleksskala. Men det är å andra sidan ingenting som inte lite googlande kan lösa, så än så länge lutar jag defintitvt mot köp-hållet. Vad tycker ni?

You can't remember; you try to feel the beat.



Det är otroligt att jag fortfarande får ångestattacker för att jag klippte av och färgade mitt hår i sjuan. Haha.
Ville egentligen bara säga tjing innan jag drar iväg till teatern (vilket jag verkligen borde göra NU om jag inte vill komma försent). Ha det fint dudes!

*



Två plagg (magtröjan något ironiskt) jag kommer slänga på mig tillsammans med mina jeansshorts så fort värmen tillåter. Ganska usla bilder, ja, men ni fattar grejen.
Bodyn är från Monki (lägg märke till den snygga ryggen) och fyndad på mellandagsrean för en femtiolapp. Linnet/magtröjan har jag fått/lånat av syrran men jag har för mig att den är köpt på Beyond Retro.


Just nu är jag och mamma på språng, vi ska nämligen iväg till härligaste örsten över natten. Ni som hängt med lite längre här i bloggen vet att min familj har en stuga där, på Örsten, världens mysigaste ställe.
Förresten funderar jag på att lägga ut en steg-för-steg-guide på hur jag gjorde mitt hjärt-bokeh-filter. Har fått en himla massa frågor om det nu. Så vad säger ni?


Natten vi kysste all skit vi gått igenom här adjö.



Beställde hem en hel hög med bilder för ett tag sen. Från fujifilm, portofritt, för ynka 17 kronor allt som allt. Supernöjd! Funderar på hur jag ska sätta upp dom, i brist på ramar så blir det nog något lite ogenomtänkt kollage på väggen bara. Tills vidare.
Förresten har ni blivit dåliga på att kommentera, besökarantalet stiger men kommentarerna är få. Ryck upp er guys!
NU: Rummet ska rensas från kläderna som ligger utspridda överallt och engelskaläxan gör inte sig själv. Tyvärr. Se till att ha det bättre ni! LATER


Men ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen



Två reafynd från gina som jag tog med mig hem igår för 99 kr styck. Även om det första jag skulle göra inte är att matcha dem ihop så måste jag erkänna att jag gillar idén med jeans mot jeans.
Idag har jag tagit det väldigt lungt, spelat gitarr, tränat, fotat, pluggat och slösat lite allmänt med tiden. Laddat för en ny vecka. Hoppas ni haft en grym söndag! LATER


Guidad tur i... MIN FOTOVÄSKA.


Nikon D40. Kärleken. Köpte den begagnad i slutet av sommaren 2009, ekonomin räckte inte riktigt till för något mer. Men jag upptäckte att det var en perfekt nybörjarsystem. Innan var jag ju van vid min kompaktkamera och det var större skillnad än jag trodde. Några veckor på hösten gick jag även fotokurs för att vara säker på att alla grunderna satt.


Än så länge är mitt enda objektiv detta, standardobjektivet. Ett 18-55 mm 3,5-5.6. Räcker till det mesta men jag funderar på att köpa ett med större bländare, kring 1.8. Märks ganska tydligt på bilderna när ljusinsläppet är större, och jag älskar bokeh-ringarna i bakgrunden.



När den inbyggda blixten i kameran pajade köpte jag istället denna. En ganska billig sak men oj vad skillnaden blev stor. Älskar hur man kan studsa den mot väggar för att få ett mildare ljus. Ganska billig också.
Till er som fortfarande är fast med den inbyggda blixten: KÖP!!


Och min kompaktkamera, fujifilm finepix s1000fd. Med sina tio megapixlar och tolv ggr zoom så är den ett bra komplement till systemen. Den är lätt, liten och ryms i väskan när man ska iväg och inte orkar dra med sig hela systemen.

+++ Motljusskyd, hemmagjort hjärt-bokeh-filter.

Bilder tagna från google.


Det här inlägget tillägnar jag till er fotogeeks som läser min blogg. Och så lägger jag till en ny kategori, guidad tur i... Där ni kommer kunna läsa om vad jag brukar bära omkring på och vilka produkter jag använder osv. Tjing!


Update: Kamerahuset fick jag för omkring 2000kr om jag inte minns fel och objektivet gick på ca 700. Båda hittade på blocket :)

Roof Rockers



(foto:ebba/michelle) Jullovet avslutades med bastu med tjejerna (känns som en himla lyx att bara kunna promenera upp till översta våningen och sätta på bastun sådär) och en del bus på taket då vi upptäckte att ena fönstret gick att öppna.

Klockan ringde 6.30 imorse och det betyder att skolan är igång igen. Vårterminen, ljusare tider fyllda med plugg och vänner är vad jag har att vänta. Kunde varit värre, mycket värre. Känns helt okej faktiskt.
Nu ska jag ta min väska och dra iväg på träning, talk to u later guys, hoppas ni har det super!


NOSTALGI


(Foto:jag, förutom bilden på mig som är fotad av mamma) Favvisar i repris och endel nya.

Drabbades av akut sommarnostalgi. Minns ni när man kunde gå runt barfota i linne och t-shirt, när man kunde bada i havet, surfa, paddla och krypa runt på gräsmattan för att fånga humlorna på bild? Nu har vi precis börjat vår lilla vandring mot allt det, mot varmare och ljusare tider. Men ibland vore det allt bra praktiskt med en spola fram-knapp på livet.

I'd like to think we had some good times though, but it's just my inability to think outside the box I know.


(foto:jag) Charlie, Trulsa och Ville. Mina Fina.

Käkar kolagalss, rådiggar The Wombats, tänker på livet och mår allmänt bra. Ska sluta slösa energi på onödiga jullovsproblem som dessa: 1) Min väckarklocka ringde en gång i timmen hela natten med den högsta och mest skränigaste signal du kan tänka dig och jag hade inte vett att stänga av den i min sömndåsiga hjärna. 2) Sticker du näsan utanför dörren så har den förfrusit innan du hinner dra in den och stänga igen. 3) Inte en chans att jag hinner vända tillbaka dygnet innan skolstarten. Det blir tjatigt i längden, eller hur?
Har egentligen inte något vettigare än så att komma med,  så ska vi säga att vi hörs när jag har det? C ya dudes!

Hjärta, hjärtat, hjärtan... hjärtanen?


(foto:jag) Försökte mig på hjärt-bokeh. Resultatet blev väl sådär, fick aldrig någon riktig skärpa på hjärtanen (ni kanske lade märke till mitt misslyckade försök att fixa det i efterhand på bilderna?) men nu har jag något att pyssla med.

Igår. Bio med fina tjejer, speciellt Michelle (bilden) som klippt av större delen av sitt hår. Tufft!
Vi såg Avatar 3D, som var GRYM GRYM GRYM. Vi skrattade och grät, och större delen av fightscenerna satt jag och duckade. Och när filmen var slut satt alla bara tysta och log. 10/10, helt klart!

I had the most wonderful dream about a better world last night. But I forgot it.


Åhh. Det här är min absoluta favoritlåt, alla kategorier. Och videon får mig att slita mitt hår i avundsjuka på min syrra, som ska se honom live i sommar. ÅH.

Idag har jag mest kört på softa bananer, sett film, läst, ritat, lyssnat på musik, inte mycket för världen helt enkelt. På tal om musik så hittade jag just (via kajsas grymma bogg) ett band som heter The Wombats. Klick Klick Klick, några favoriter. Inte illa!

LAST NIGHT, FIRST MORNING.


(för er insatta kan jag meddela att hatten kommer från hm och den svartvita tröjan från monki, båda reafynd)

2009 kunde inte ha slutat på något bättre sätt och 2010 kunde inte fått en bättre början. En superkväll (natt) med underbara människor, skratt, musik, grevinnan och betjänten, DANS, sång, fyrverkerier, prat, nyårslöften och pommac. GRYMT.

RSS 2.0